Câteva întrebări frecvente despre o carieră în biologie marine

Articol original: https://you.stonybrook.edu/marinebio/career/

După cum a spus Seinfeld...

Jerry: Acum ar trebui să îți spun că ea e sub impresia că tu ești...

George: Ce?

Jerry: Un biolog marin.

George: Biolog marin... de ce sunt biolog marin?

Jerry: S-ar putea să fi menționat asta.

George: Dar eu nu sunt biolog marin!

Jerry: Știu asta.

George: Și?

Jerry: Nu crezi că e un job bun.

George: Nici nu credeam că e un job.

Jerry: Ah. Este un domeniu fascinant!

Vă rugăm să rețineți: Acesta poate fi considerat un interviu al unui biolog marin, și anume Prof. Jeffrey Levinton, de la Universitatea Stony Brook, Stony Brook NY USA. Primeșc multe solicitări pentru interviuri în fiecare zi și acesta este răspunsul meu, deoarece nu pot răspunde la atât de multe solicitări diferite individual. Dacă aveți 3 sau mai puține întrebări care diferă de cele de mai jos, voi încerca să le răspund, dar doar prin e-mail. Uneori sunt plecat din oraș și nu pot fi întotdeauna prompt, dar voi încerca. Activitățile mele de cercetare sunt descrise aici.

1. Care credeți că sunt dezavantajele de a fi biolog marin?

Nu văd dezavantaje reale. Nu pot să mă plâng în privința libertății (destul de multă), oportunităților (numeroase, în tot, de la guvernare la predare și până la scrisul de cărți populare).

2. Care sunt, în opinia dumneavoastră, avantajele de a fi biolog marin?

Avantajele includ faptul că faci ceea ce iubești; călătorești, adesea în locuri fascinante și frumoase; interacțiuni cu oameni interesanți. Mai ales, poți gândi la diferitele aspecte ale oceanului și poți contribui la înțelegerea viitorului organismelor marine. Munca ta poate varia de la descrierea noilor specii marine, la studiul mecanismelor care permit fitoplanctonului să crească și să furnizeze mâncare pentru o varietate de animale marine, la urmărirea modelelor de migrație ale speciilor marine, la studiul modului în care habitate esențiale ca recifurile de corali, pădurile de alge marine și pajiștile de ierburi marine oferă oportunități pentru existența diverselor comunități marine. Cunoștințe de fizică, biologie moleculară, comportament, modelare matematică și multe alte domenii îmbogățesc biologia marină. Trebuie să ținem cont că majoritatea căldurii încălzirii globale intră în ocean și biologii marini sunt în fruntea studierii și înțelegerii schimbărilor climatice și a impactului asupra organismelor marine. În acest moment, este nevoie ca biologii marini să combine dorința de a înțelege minunea vieții marine, dar și de a înțelege cum să protejeze viața marină și să integreze cercetarea pentru cele mai bune practici de protecție.

3. Dacă ați putea să o luați de la capăt, ați alege din nou acest domeniu? De ce?

Poate, dar poate nu. Cine știe de ce? Viața este complexă. La început am vrut să fiu scriitor, dar am descoperit că iubesc geologia și am ales asta în facultate și în studiile postuniversitare. A fost în timpul studiilor postuniversitare că biologia marină a devenit principalul meu interes. În momentul în care afli despre ocean și misterele sale fascinante, vei fi captivat din nou și din nou.

4. Am auzit că e greu să obții un job ca biolog marin din cauza puținelor deschideri de posturi. A fost dificil pentru dumneavoastră?

Am avut noroc, deoarece joburile erau relativ accesibile la începutul anilor 1970, dar nu ar trebui să intri într-un domeniu fără o înțelegere realistă a pieței muncii. Joburile guvernamentale și cele academice sunt foarte competitive, dar încă disponibile. Am avut 22 de studenți care și-au obținut doctoratele și toți sunt angajați sau în curs de angajare. În ultimii ani, în apropiere de pensionare, am avut mai mulți studenți la masterat care și-au obținut diplomele și lucrează în organizații de conservare, managementul datelor și au continuat cu studii postuniversitare. Sunt optimist. Dar rețineți că formarea este un proces de lungă durată și trebuie să fiți concentrați pe ceea ce doriți să faceți. Mulți dintre voi veți dori să lucrați în domenii practice și este important să găsiți stagii și oportunități de angajare care să vă ajute să începeți. În Statele Unite, majoritatea biologilor marini intră pe piața muncii cu o licență sau un master. Multe joburi excelente în biologia marină pot fi obținute cu aceste diplome, și noi oportunități în conservarea marine și resursele marine apar tot timpul.

5. Care este partea cea mai satisfăcătoare a acestui domeniu?

Urmărirea intereselor tale ca cercetător, predarea studenților. Interacțiunea cu grupurile locale de mediu și implicarea în numeroasele probleme de mediu cu care ne confruntăm astăzi este, de asemenea, foarte recompensatoare. Există multe crize marine de mediu cu care ne confruntăm, dar este foarte satisfăcător să afli cât de susținătoare este comunitatea în încercarea de a conserva viața marină.

6. Care sunt unele ocupații înrudite cu domeniul Biologiei Marine?

Oceanograf, Manager de Mediu, Biolog Molecular, Analist de Date în consultanță de mediu sau agenție publică, Ecologist de Restaurare, Biolog specializat în moluște, Ecologist specializat în pescuit, Manager al Pescuitului.

7. Cât câștigă biologii marini ca salariu?

Nu este ușor de răspuns, deoarece variația este mare. Dacă ai fi un doctorat mediu care intră într-un post universitar în aceste zile ca profesor asistent, ai câștiga un salariu de aproximativ 50,000-80,000 dolari americani pe anul academic și apoi ai putea câștiga și un salariu de vară, în principal din granturi. Salariile profesorilor din școlile publice sunt în general mai mici și variația este mare. Firmele de consultanță încep de asemenea în jurul anilor '60 și peste. Capătul superior este extrem de variabil, dar în universități, salariile biologilor marini corespund de obicei mediei pentru profesorii de știință. Un profesor plin în zilele noastre într-o universitate câștigă 85,000-160,000 și mai mult pe anul academic. Analistii de date câștigă în anii '70. Aceste numere sunt valabile pentru 2023 în Statele Unite, dar sunt destul de variabile.

8. Cum v-ați interesat pentru prima dată de biologia marină?

Este greu de spus, dar sunt destul de sigur că a fost după ce am văzut faimosul film al lui Jacques Cousteau, „Lumea tăcută”. Tatăl meu m-a dus în centrul orașului New York la cinema Paris să văd acest film, care atunci era considerat un mare film artistic, regizat de marele Louis Malle și câștigând un Premiu Oscar. Reciful de corali era fascinant și am fost captivat. Cousteau este în multe feluri persoana care a adus oceanul în atenția lumii; el a co-inventat SCUBA și a inspirat mai mulți oameni din această lume să iubească biologia marină decât oricare alți 100 de biologi marini. Ca băiat, el a învelit o cameră de suprafată într-o pungă transparentă și a făcut multe fotografii subacvatice. Obsesia lui a fost în beneficiul nostru mare. În ultimii ani ai săi, el a influențat pe mulți să privească expansiuni vaste ca Antarctica ca rezervații de mediu.

9. Ce trebuie să fac pentru a deveni biolog marin?

În zilele noastre, calea academică este esențială, dar nu simți că trebuie să alegi neapărat o școală specializată în biologie marină. Caută o facultate excelentă în domeniul științelor, dar care oferă și o formare solidă în domeniul umanistic și comunicare. În vara anului de junior sau senior, asigură-te că obții un loc de muncă de vară sau că urmezi un curs într-un laborator marin (consultă link-urile laboratoarelor marine și ale internship-urilor/ cursurilor de vară pe pagina principală). Această experiență va conta mai mult pentru tine decât oricare cinci cursuri de biologie marină din facultate. După absolvire, formarea ta în biologie marină va continua la studii superioare. O altă strategie eficientă este să urmezi biologia într-o facultate unde există cercetători specializați în biologie marină. Dar reține că există multe universități și colegii de renume cu programe active de biologie marină. Dacă îți dorești să devii tehnician, sau să lucrezi în diverse capacități ca și protector al mediului sau regulator în agențiile de stat, un Master poate fi suficient. Totuși, un Doctorat este esențial în zilele noastre pentru a deveni un cercetător independent, capabil să supravegheze proiecte de cercetare și să ocupe o poziție de responsabilitate într-o agenție de protecție a mediului.

Un Master durează de obicei în jur de 2 ani pentru a fi finalizat. E important să alegi o universitate unde programul este consistent. Îți dorești o formare fundamentală în biologie marină, dar, în funcție de obiectivele tale profesionale, s-ar putea să dorești un set specific de cursuri și oportunitatea de a face cercetare. S-ar putea să finalizezi repede un master, dar s-ar putea să nu ai o educație aplicabilă într-un job. Acest lucru e cu atât mai valabil dacă dorești să lucrezi într-un domeniu specific, precum maricultura de moluște. Doctoratul va dura în medie șase ani într-o instituție din SUA, dar durata variază în lume. De exemplu, în Marea Britanie și Australia, doctoratele durează 3-4 ani, având un accent pe cercetare și omitându-se cursurile formale. În SUA, multe programe de Doctorat primesc studenți imediat după licență, dar un număr semnificativ aleg mai întâi un master, pentru a vedea dacă doresc să continue cu un doctorat. Instituții precum "School of Marine and Atmospheric Sciences" de la Stony Brook și "Virginia Institute of Marine Sciences" oferă programe duale, facilitând trecerea de la statutul de student la master la cel de doctorand.

10. Ce faci ca biolog marin?

Sunt lector universitar (recent pensionat, deși încă desfășor activități de cercetare) și îmi dedic o mare parte din timp cercetării, scrierii de lucrări științifice și manuale, și colaborării cu alte grupuri interesate de problemele marine. Sunt foarte mândru că am predat ecologie marină pentru aproape 50 de ani la mii de studenți. Cercetările mele ar putea părea obscure pentru mulți, dar vizează înțelegerea modului în care funcționarea indivizilor este conectată la fluctuațiile populației. Un exemplu este studiul modului în care hrănirea și săpatul moluștelor marine, viermilor și altor animale care se hrănesc cu sedimente afectează mediul, ajutând la descompunerea materiei organice, oxigenarea sedimentului și controlul particulelor din sediment. Dacă ai pășit vreodată pe un teren mlăștinos, te afli pe teritoriul meu, pe care un scriitor perspicace l-a numit "bătăile inimii în mlaștină"! Am fost și sunt foarte interesat de modul în care stridiile și mușchii care se hrănesc prin filtrare afectează ecosistemul lor prin filtrarea rapidă a coloanei de apă. De asemenea, am studiat efectele poluării asupra populațiilor marine de la baza lanțului trofic, în special în ceea ce privește rezistența la substanțe toxice. Adesea, un poluant toxic va ucide majoritatea indivizilor, cu excepția unora care sunt genetic distincți și rezistenți la acea substanță. Acești indivizi se reproduc, generând o tulpină genetic rezistentă. Aceasta poate fi problematică, deoarece acești indivizi pot acumula substanțe toxice și le pot transfera în lanțul alimentar, ajungând uneori să fie consumați de oameni.

11. Ce tipuri de probleme întâlnești?

O problemă majoră este echilibrarea responsabilităților, de exemplu, timpul alocat predării față de timpul de cercetare. De asemenea, pentru multe dintre lucrările mele, finanțarea prin granturi de cercetare este esențială, dar și foarte competitivă. Am avut un oarecare succes în obținerea de finanțări, dar devine din ce în ce mai dificil odată cu trecerea timpului. Momentan sunt susținut de U.S. National Science Foundation pentru a studia ecologia termală și schimbările climatice, punând accent pe modul în care crabii fiddler funcționează într-un ocean în încălzire.

12. Ce măsuri iei pentru a rezolva aceste probleme?

Lucrul la cercetare în afara campusului ajută la rezolvarea conflictelor legate de utilizarea timpului. Obișnuiam să petrec fiecare vară într-un laborator marin situat la aproape 3000 de mile de universitatea mea, dar acum lucrez efectiv la câțiva pași de casa mea, într-o mlaștină sărată. Aceasta facilitează întoarcerea și dedicarea timpului pentru studenți fără a simți că pierd ceva. Aplicarea pentru granturi este un proces care consumă mult timp și trebuie să fii creativ în a găsi fonduri din diferite surse și a te implica în diferite proiecte. Din 2020, Covid a influențat cercetarea mea și a colegilor și studenților mei. Colaborarea cu grupurile locale de mediu este extrem de importantă, deoarece nu există un loc unde viața marină este în siguranță astăzi.

13. Această profesie necesită călătorii?

Biologia marină și știința maritimă sunt profund înrădăcinate în cercetarea și planificarea cooperativă internațională. Lucrarea mea m-a dus la șederi lungi în Danemarca, Suedia, Regatul Unit și sudul Franței. Am petrecut 5 luni în Australia în 1999, aproximativ o lună în 2009 și sper să mă întorc în curând, dacă Covid va permite. Astfel de călătorii au fost mereu comune pentru biologii marini. Desigur, oceanografii biologi sunt adesea pe vase de cercetare oceanografică și navighează în toate oceanele. Participarea la întâlniri științifice din întreaga lume permite prezentarea rezultatelor cercetării și rămânerea la curent cu cele mai noi descoperiri. Răspândirea Covid în ultimii ani a redus considerabil călătoriile și cercetarea cooperativă internațională.

14. Cum s-au diferit îndatoririle acestui job față de ceea ce anticipasei că vor fi?

Toți oamenii de știință universitari se plâng despre cantitatea mare de muncă care nu este nici predare, nici cercetare: munca în comisii, completarea a multor formulare, efectuarea diferitelor tipuri de muncă de serviciu pentru profesia lor. În rest, este în mare parte ceea ce faci din el. Există multă libertate de a-ți trasa propriul curs, deși trebuie să recunosc că majoritatea profesorilor aleg o cale destul de previzibilă. Mi-a plăcut întotdeauna să fiu în țări străine pentru luni de zile sau chiar un an. Asta m-a făcut să am mulți prieteni pe care îi prețuiesc.

15. Cui i-ai recomanda această profesie?

Știința necesită imaginație și gândire. Trebuie să îți placă natura și să îți placă munca repetitivă. Gândirea și imaginația contează, dar știința este adesea o combinație uluitoare de a face ceva, a repeta, a face iar, a repeta. De asemenea, trebuie să îți placă să comunici și să ai abilitatea de a scrie și vorbi bine. Cel mai important, nu pot sublinia suficient că trebuie să îți placă să GÂNDEȘTI și să ai IDEI NOI. Dintr-o dată rutina se întrerupe și lucrezi la ceva complet diferit. Abilitatea de a trece de la rutina repetată la noua direcție este semnul distinctiv al unui bun om de știință. Aceste trăsături se găsesc în multe tipuri de personalități, deși cei extrem de timizi trebuie să găsească un loc unde să se ascundă dacă vor să reușească. Aceasta poate fi dificil într-un mediu universitar.

16. Cât de solicitant și stresant este acest domeniu de muncă?

Ca toată știința, este solicitant, deoarece productivitatea are o măsură simplă în termeni de calitate și cantitate a lucrărilor de jurnal pe care le produci. Planificarea pentru munca de teren sau croazierele implică și o persoană organizată. Trebuie să spun că stresul potențial în coordonarea programelor este mai mult decât compensat de plăcerea de a face acest lucru. Nu e ca și cum ai aranja o întâlnire de afaceri cu o mulțime de oameni plictisitori; mai degrabă ca și cum ai aranja programul pentru o echipă de baseball bună sau pentru o trupă.

17. Care este ocupația și titlul meu?

Sunt Profesor Emerit Distins de Ecologie și Evoluție și Profesor de Cercetare la Stony Brook University.

18. Ce oportunități există pentru avansare în domeniul biologiei marine?

Depinde de traseul tău. Dacă ești la o universitate, ai putea avansa de la Asistent la Conferențiar la Profesor titular. Dacă lucrurile nu merg așa cum ai dori, ai putea opta pentru a fi un administrator. Acest lucru te poate duce la a fi Decan, sau chiar Prorector (al doilea în ierarhie într-o universitate). Poți chiar să ajungi președinte al unei universități (dar fără un Birou Oval). Pentru mine, cea mai înaltă poziție într-o universitate este aceea a unui profesor care face cercetare și predă studenților. Singurul egal al unui profesor este studentul. Profesorii și studenții: Asta contează într-o universitate bună. Toate celelalte poziții într-o universitate pot fi respectabile, dar secundare.

Dacă intri în domeniul managementului de mediu, de obicei lucrezi la realizarea de declarații de impact asupra mediului (dacă ești angajat la o companie privată, cum ar fi o companie de consultanță) sau evaluând astfel de declarații (dacă lucrezi în guvern). Dacă ești foarte competent, poți fi, ca doi dintre foștii mei studenți, extrem de influent ca ofițer într-o agenție guvernamentală (EPA în acest caz, în Australia și Statele Unite, în funcție de student), reunind mai multe grupuri pentru a rezolva probleme importante. Un alt student din programul nostru a lucrat ca Director adjunct în Biroul de Știință și Tehnologie al Casei Albe. Acesta este un moment bun pentru a fi implicat în vasta gamă de provocări de mediu cu care ne confruntăm acum. Mulți profesori și studenți la doctorat au considerat că viața universitară este prea constrângătoare și s-au mutat la locuri de cercetare fascinante pentru a crea abordări unice ale păstrării mediului.

19. Există beneficii suplimentare în munca dvs?

Nu pot să admit ușor acest lucru, dar călătoriile plătite pentru a merge la întâlniri, lucrul în teren în locuri minunate etc., sunt cu adevărat atractive. Îți poți imagina să fii plătit pentru a lucra în Provence? Cape Cod și coasta Carolinei de Nord? Insulele San Juan din Washington? Australia? Danemarca? Jamaica? Acestea au fost printre experiențele mele și îi invidiez pe ceilalți care au avut experiențe mult mai bogate. De asemenea, biologia marină este un domeniu foarte internațional. Sunt mândru că am prieteni buni în toată lumea. În cele din urmă, trebuie să spun că poziția mea ca angajat de stat nu este rea deloc. Am beneficii foarte bune de pensionare și sănătate, și am și o birocrație de stat despre care să mă plâng în fiecare zi. Acesta este un beneficiu psihologic suplimentar care continuă să aducă satisfacții.

20. Ce se întâmplă într-o zi din viața unui biolog marin?

Asta este, cum te-ai aștepta, destul de variabil. Dacă ești cu adevărat norocos, poți face orice îți dorești. Să scrii, să lucrezi în laborator... predarea este, de obicei, foarte recompensatoare... dar realitatea intervine. Majoritatea profesorilor au multe comisii, întâlniri și interacțiuni cu birocrații. Pentru mine, nimic nu este mai bun decât verile petrecute în laboratoare marine. Acolo lucrezi din greu, ai multe conversații bune cu colegii (care sunt și prieteni) și poți socializa. Dar în ultimele zile am colectat animale marine pentru un experiment în laborator, am analizat datele dintr-un experiment recent și am revizuit un articol pe care îl pregătesc pentru publicare. De asemenea, am colaborat recent cu grupuri de mediu locale pentru a combate construirea infrastructurilor costiere dăunătoare, am căutat locuri bune pentru a studia stridiile locale și am lucrat cu o organizație locală pentru a ajuta la educația copiilor în biologia marină.

21. Care sunt unele dintre locurile de muncă pe care un biolog marin le-ar putea dori?

Profesor la universitate sau liceu-Cercetător (Universitate, laborator oceanografic), Tehnician de laborator la universitate, laborator oceanografic-Manager de resurse pentru o agenție publică, cum ar fi o agenție de pescuit, un departament de protecție a mediului al unui stat-Tehnician sau lucrător în teren într-o companie de consultanță, Biolog într-o organizație de advocacy pentru mediu, Biolog într-un acvariu sau grădină zoologică.

22. Există momente amuzante?

Cenzurat.

23. Ar fi o idee bună să căutăm stagii?

Stagiile sunt o modalitate ideală de a fi introdus în cercetarea în biologie marină. Multe laboratoare marine oferă stagii pentru studenții universitari. Stagiile pentru elevii de liceu sunt mai puțin comune. Unul dintre cele mai de succes sisteme este Programul de Experiențe de Cercetare pentru studenții la licență, administrat de Fundația Națională de Știință. Programul REU oferă o bursă plus cheltuielile pentru o vară de cercetare. Granturile REU sunt gestionate de laboratoare marine în unele cazuri (de exemplu, Laboratoarele Friday Harbor din Statul Washington) sau de cercetători individuali.

24. Primiți bonusuri unde sunteți angajat?

Universitățile nu oferă bonusuri, dar acestea sunt adesea parte a lucrului într-o firmă privată, cum ar fi o companie de consultanță.

25. Cât costă să te educi pentru a deveni biolog marin?

Nu este ușor de răspuns, deoarece variația este foarte mare. Costurile colegiului sunt extrem de variabile. În multe țări, colegiul este gratuit și banii nu sunt un impediment pentru finalizarea studiilor. Acest lucru nu este atât de adevărat în Statele Unite. Dacă ai noroc, ai un sistem universitar excelent și ieftin în statul tău natal. Taxa pentru cei din afara statului este de obicei mult mai mare. Colegiile private percep mult, deși multe oferă sprijin solid pentru studenții cu venituri familiale scăzute. Nivelul educației postuniversitare este complex. Mulți, dacă nu majoritatea, dintre studenții care urmează un doctorat sunt susținuți de universitatea la care intră. De obicei, studiul este gratuit și studentul primește o bursă (nu foarte mulți bani, dar suficienți pentru a trăi). Tariful actual este între 18.000 și 35.000 de dolari pe an. O variație mare, dar depinde de regiune și de cât de mult universitățile recunosc valoarea și nevoile studenților lor. La nivel de master, este obișnuit ca studentul să plătească taxe, care pot varia de la aproximativ 3.000 pe an într-o universitate publică la 30.000 într-o universitate privată. Multe țări sunt mult mai avansate în gândire decât Statele Unite și se asigură că taxa este gratuită la niveluri de licență și postuniversitare.

26. Cum contribuie biologia marină la societate?

Mulți biologi marini sunt academicieni și, prin urmare, contribuie la cunoștințe și învață studenți. Este aceasta o contribuție? Nu sunt întotdeauna sigur! Mulți alții lucrează în agenții guvernamentale monitorizând poluarea și stocurile de pește și elaborând politici pentru gestionarea pescuitului și controlul poluării. Unii lucrează în organizații de conservare care caută să protejeze mediile marine și speciile în pericol. Oceanele sunt acum sub o varietate de amenințări, iar biologii marini instruiți sunt foarte necesari.

27. Scrisul este o parte importantă a jobului?

Abilitățile de scris sunt CRUCIALE pentru biologii marini. În cursul meu, am făcut ca studenții să scrie trei lucrări. A putea comunica în scris face diferența între cei care reușesc și cei care se trezesc în slujbe fără perspective, cu recompense și avansări relativ mici (personale și financiare). Indiferent dacă ești consultant sau profesor, te vei găsi scriind multe rapoarte și lucrări. Acesta este modul în care convingi publicul să păstreze un mediu marin, modul în care obții bani pentru cercetările tale și, desigur, modul în care convingi colegii că ai învățat ceva interesant.

28. Ce aptitudini sunt necesare pentru a fi biolog marin?

Din punct de vedere profesional, un biolog marin academic a obținut de obicei un doctorat în subiect și a avut cel puțin 2 ani de formare postdoctorală. În acest timp, aptitudinile necesare sunt foarte largi, inclusiv educație în domenii largi ale biologiei și științei marine, învățarea domeniilor asociate ale științei și matematicii (calculul și statistica sunt ambele foarte dorite), o facilitate cu informatică și preferabil programare, experiență cu cel puțin unele tehnici de instrumentație, atât în laborator, cât și în teren.

Din punct de vedere personal, știința este un subiect care implică mult mai multe abilități de comunicare și cooperare decât își dau seama majoritatea oamenilor. Dacă ești o persoană dificilă, ar trebui să înveți să te înțelegi cu colegii și supervisorii. Totuși, trebuie să recunosc că unul dintr-o mie poate fi o persoană perfect oribilă și să reușească, cu condiția să fie un geniu sau cu adevărat șiret.

29. Lucrând ca biolog marin, ești transferat în diferite părți ale Statelor Unite?

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă ai lucra pentru o agenție federală, deși de obicei transferurile sunt voluntare. Acest lucru poate avea loc și în industrii cu operațiuni în diferite locații. În munca universitară, este obișnuit să ai un sit de teren în timpul verii, adesea într-un laborator marin, dar acesta nu este desigur o situație permanentă.

30. Munca ca biolog marin interferează cu viața ta de familie?

Există călătorii și asta poate fi dificil. Toată lumea se confruntă cu problema de a lucra în afara orelor de program, ceea ce interferează cu responsabilitățile familiale. Dar aceasta nu este foarte diferită de multe alte slujbe. Călătoriile pot fi o adevărată plăcere pentru familia ta dacă îi iei cu tine!

31. Ai spune că majoritatea biologilor marini preferă să lucreze în laborator sau în teren?

Nu există un răspuns simplu la aceasta, dar se poate spune cu certituditate că mulți biologi marini iubesc munca lor tocmai pentru că implică munca în teren și adesea călătoriile în locuri foarte interesante și frumoase.

32. Există ore de lucru specifice?

Nu există un răspuns consecvent. Depinde de jobul specific. Deoarece multe domenii din biologia marină necesită munca în laborator și în teren, lucrul pe loc este regula. Dar mulți biologi marini sunt implicați în diverse tipuri de abordări matematice și modele de analiză a datelor, astfel încât opțiunile de muncă la distanță există.

33. Cum influențează atitudinile și comportamentele lucrătorilor climatul locului de muncă? Cum sunt oamenii cu care lucrezi?

Biologii marini sunt mai mult sau mai puțin ca majoritatea academicilor. Ei sunt în mare parte clasa de mijloc și au opinii destul de medii, asemănătoare în general cu cele ale personalului universitar. Pe de altă parte, ei sunt în general pasionați de conservarea mediului natural și tind să adopte comportamente care evită exploatarea oamenilor și a resurselor naturale. Locul de muncă este în mare parte orientat către realizări. Academicianii sunt până la un punct individualiști, ceea ce îi face un grup dificil de mutat. Persuasiunea în masă nu este probabilă pentru un astfel de grup. Suntem acum tot mai conștienți de cât de puțină diversitate există în mediile universitare și agențiile de mediu din Statele Unite.

34. Serviciul comunitar este o parte importantă a activităților unui biolog marin?

Da. Biologii marini sunt adesea rugați să facă parte din comitete publice, mai ales cele legate de problemele de mediu. Ei adesea țin prelegeri publice. De asemenea, biologii marini se găsesc adesea în postura de avocați pentru protecția mediului marin, deoarece expertiza lor îi face mai sensibili la pericolele dezvoltării și industrializării.

35. De ce este importantă chimia pentru a deveni biolog marin?

Nu pot sublinia suficient că biologia marină necesită o pregătire solidă în știința biologiei și biologia necesită o bază solidă în știința generală. Chimia, de exemplu, este extrem de importantă, deoarece nu poți înțelege cum funcționează viața fără a înțelege blocurile de construcție ale vieții: ADN, ARN, proteine, hormoni, zaharuri și multe alte compuși. Chimia anorganică este de asemenea crucială, deoarece interacțiunile ionilor în celule sunt cele care fac să funcționeze nervii și membranele celulare, printre altele. Totul poate părea tehnic, dar dacă nu cunoști chimia, nu vei înțelege aspecte esențiale ale funcționării vieții. Gandiți-vă la cum chimicalele atmosferice schimbă clima globală și veți începe să vă îngrijorați de la schimbul de gaze al plantelor până la bășinile vacilor! Aceasta, prietene, este chimia! Gandiți-vă la cum canalizarea reduce oxigenul și cum oxigenul redus afectează organismele marine și ajungeți la aceeași concluzie. Aș putea face același argument pentru fizică și matematică. Și genomica. Știu! Vrei să eviți aceste lucruri și să ajungi la partea distractivă... pe măsură ce devii mai matur vei realiza: Aceasta ESTE partea distractivă!

36. Trebuie să am cunoștințe de calculatoare?

Există trei tipuri de cunoștințe informatice. Primul este alfabetizarea microcomputerului, care include: folosirea unui procesor de text, introducerea datelor într-un tabel (program de foi de calcul precum Microsoft Excel) și prezentarea gândurilor într-un program de prezentare (ca Microsoft PowerPoint), și, în cele din urmă, conectarea la web (printr-un browser precum Google sau Safari) și folosirea e-mailului. Acest set de aptitudini este standard pentru toți studenții educați. Odată ajuns la facultate, webul va fi esențial pentru a lucra cu biblioteca universității și pentru a găsi publicații științifice. Veți afla că site-urile web sunt adesea foarte incomplete și că sursele științifice primare sunt foarte importante pentru a învăța despre un domeniu al științei.

Al doilea tip de cunoștințe informatice implică ceea ce este tradițional în calcul: folosirea unui computer pentru a scrie programe care să vă permită să rezolvați probleme, să simulați procese care au loc în lumea naturală și să utilizați metode analitice de date și statistici pentru a analiza datele pe care le colectați. Este important să învățați un limbaj de programare și să învățați să folosiți programele (software) concepute pentru a rezolva probleme științifice, pentru a trasa grafice și pentru a realiza cercetări originale. Studenții competenți în calculatoare adesea învață un limbaj de programare în aceste zile în liceu, dar la facultate este adesea esențial să faci acest lucru.

Al treilea tip de cunoștințe informatice este înțelegerea modului în care limbajele digitale și interfețele funcționează pentru a produce mașinării care funcționează în laborator și teren. Nu mai arunci doar o plasă peste marginea unei bărci. Echipamentele sunt operate de la distanță și digital, iar designurile conduse de computer operează echipamente de laborator și dispozitive de eșantionare care sunt puse în aplicare de pe o navă. Acest domeniu al ingineriei informatice este esențial pentru avansarea biologiei marine în laborator și în teren.

Prin urmare, un biolog marin tipic va avea propriul computer desktop sau laptop și, probabil, acces la un computer mainframe mai mare, unde sunt stocate bazele de date mai mari, precum și o varietate de programe exotice.

37. Care este securitatea muncii în calitate de biolog marin?

Întotdeauna poți fi concediat! Dar, în general, securitatea locului de muncă este cam la fel ca TIPUL de angajare pe care îl ai. Dacă ești un biolog marin care predă la colegiu, securitatea ta este aceeași ca a profesorilor de colegiu (care aspiră la titularizare, ceea ce le oferă securitate). Dacă ești un manager de mediu care lucrează pentru guvernul federal (de exemplu, Agenția de Mediu din S.U.A.), ai o clasificare de job federal și ai aceeași securitate în muncă ca și alți angajați federali de această clasificare. La fel și pentru industria privată, unde aș suspecta că răspunsurile la o economie proastă ar fimai rapide și, prin urmare, securitatea locului de muncă ar fi probabil mai redusă comparativ cu angajarea în colegiu sau în sectorul guvernamental.

38. OK, sunt la liceu. Ce cursuri ar trebui să urmez pentru a deveni biolog marin?

Dacă vrei să devii biolog marin, te pregătești pentru o viață în domeniul științei. Educația științifică la nivelul liceului este esențială. Aproape toate sistemele școlare din S.U.A. predau biologie, chimie, științe ale pământului și fizică. Toate sunt esențiale pentru a înțelege lumea naturală. Mulți elevi de liceu evită fizica deoarece o consideră prea dificilă și abstractă. Îți promit că vei regreta dacă nu studiezi fizica dacă ești serios în privința științei. Este de asemenea crucial să studiezi matematica, cât mai mult posibil. Dacă nu începi cu calculul în liceu, vei avea nevoie de el în facultate. Trebuie să înveți să scrii, așadar cursurile de engleză sunt foarte importante. În rezumat, liceul este momentul să obții o educație solidă. Nu te îngrijora de cursurile de biologie marină. Dacă școala ta oferă un curs de biologie marină, atunci desigur, ia-l. Poți lua în considerare și cursurile de vară, taberele și stagiile din zona ta. De exemplu, unele colegii oferă programe de cercetare rezidențiale pentru studenții de liceu. Colegiul local ar putea avea un program similar. Chiar dacă nu este în biologie marină, s-ar putea să te introducă în lumea minunată a științei și cercetării.

39. Ecologiștii marini lucrează singuri sau în grupuri?

Există un loc pentru biologul marin care face cercetare singur. Multe studii valoroase sunt efectuate de un singur individ, care este adesea un generalist remarcabil de bine pregătit. Dar din ce în ce mai mult, în toate domeniile, inclusiv în biologia marină, problemele științifice sunt abordate de echipe. O parte din aceasta derivă din formarea tot mai specializată necesară pentru a face o anumită muncă corect. De asemenea, mărimea mare a sistemelor marine, lucrul pe nave și internetul toate se combină pentru a face cercetarea colaborativă un mod remarcabil de a realiza multe.

40. Trebuie să studiez o limbă străină pentru a deveni un biolog marin de succes?

Nu este ușor de răspuns la aceasta, deoarece depinde de obiective. Tot mai mult, aproape toată literatura științifică este în engleză, deci doar lucrările și monografiile mai vechi sunt în limbi străine. Prin urmare, principalul motiv pentru a învăța o limbă străină ar fi pentru a interacționa eficient cu colegii sau pentru a călători în locuri de studiu. În lumea nouă, spaniola este clar în frunte, dar franceza este o limbă foarte vorbită în Europa, Africa și părți din Asia. Acestea ar fi alegerile mele, cu excepția cazului în care ai o înclinație specială să lucrezi într-o zi în părțile Asiei. S-ar putea să ai nevoie să înveți o limbă foarte specifică pentru a lucra cu succes într-o regiune.

41. Care sunt unele exemple de echipamente utilizate de biologi marini?

Echipament de colectare pe teren: plase de plankton pentru eșantionarea planctonului, sonde de fund pentru eșantionarea sedimentelor din patul mării, dispozitive de prelevare pentru eșantionarea fundului pentru creaturi de fund.

Echipament de eșantionare directă și măsurare automatizată: termometre, salinometre pentru măsurarea salinității, „ibuttons” pentru înregistrarea continuă a temperaturii ambientale.

Echipament de laborator: contoare de particule pentru numărarea microorganismelor din apă; fluorometre pentru măsurarea fluorescenței clorofilei în apă atunci când este lovită de o rază de lumină albastră; metri de oxigen folosiți pentru a măsura respirația organismelor marine; aparate pentru extragerea și secvențierea ADN-ului.

Și am avut norocul să pot preda studenților universitari timp de mulți ani la Universitatea de Stat din New York, la Stony Brook, care are o specializare în Biologie Marină. Așa cum recomand mai sus, este preferabil să ai o bază solidă în biologie și Stony Brook oferă o specializare excelentă în Biologie. Mă bucur foarte mult să îi văd învățând despre mediul marin și uneori decid să își înceapă o carieră în biologia marină.