Herb Grosch

Source: http://www.columbia.edu/cu/computinghistory/grosch.html

Dr. Herbert RJ Grosch : „A számítógépes úttörő, aki fontos űr- és technológiai projekteket irányított, Grosch-ot elismerik a számítógépek sebessége és költsége közötti kapcsolat felfedezésében és leírásában.”

ACM Fellows Award Citation, 1995

„Évekkel ezelőtt azt hittem, én vagyok a világ legokosabb sráca. Aztán találkoztam von Neumannal és Feynmannal. Az elmúlt évtizedekben megelégedtem a legnagyobb névadóval. Aztán megtaláltam Bemer oldalait !! A legjobb, ha a legcrankiestebbre lősz? Vagy legalábbis a legfurcsább, nem mindennapi ember.
– Herb Grosch, 2003. november 26

Herb 1991-es önéletrajzából : „Ötven évvel ezelőtt számítógépet csináltak belőlem. Én voltam az IBM által valaha felvett második tudós, és néztem a Watsonokat az Olympuson, Bill Norrist, Ken Olsent és Gene Amdahlt, és ezer nagyszerű kereskedelmi és tudományos figurát. Később, három mulatságos éven át a szövetségi számítógépes vezető voltam, és megszöktem, hogy a nagy szakmai újság szerkesztője legyek. Alapító tagja voltam a világ első és legnagyobb professzionális számítógépes társaságának, és az első nemzeti elnök, akit valaha is tagsági petícióval választottak meg. Dolgoztam Monacóban, Svájcban és Hollandiában, amikor túlságosan ellentmondásos voltam ahhoz, hogy az Egyesült Államokban alkalmazható legyek, és konzultáltam a legnagyobb és legjobb japán számítógépes céggel...”

Herb azért szerepel ezen az oldalon, mert Wallace Eckerttel együtt ő volt az egyik fő ösztönzője az automatizált gépi számítástechnikának és a számítástechnikának a Columbia Egyetemen, mint az IBM Watson Lab tudósa és a Columbia oktatója 1945 és 1950 között. 2003-ban Herb felfigyelt a történetemre , és terjedelmes levelezésbe kezdtünk, amely a haláláig tartott; számtalan hozzájárulást tett ehhez az oldalhoz, amint azt láthatja, ha beírja a "grosch" szót a keresőmezőbe az előzmények főoldalán (vagy egyszerűen kattintson ide ).

A Herb emberi lexikon volt; nemcsak mindenhol járt és mindent megtett, hanem minden részletre emlékezett: emberekre, gépekre, eseményekre, szervezetekre, programozási technikákra a sötét középkorból, minden IBM gépre és modellre fél évszázadon keresztül. Nagylelkű és őszinte volt tudásával, amelyet önkívületi humorral adott át, és, meg kell mondanunk, mély és őszinte becsülője volt a nőknek, a mai napig ritka tulajdonság személyeiben. neme. Amint az önéletrajzából kiderül , rendkívül teljes életet élt, és rendkívül nyíltan beszélt kudarcairól. Kattintson a felső képsávra a személyes fotók galériájának megtekintéséhez. Ezek (és sok más, még nem bemutatott) rendszerezése és címkézése olyan projekt volt, amelyet nem tudott befejezni.

Karrier csúcspontjai:

Válogatott kiadványok:

 • Maxwell, Allan D. és HRJ Grosch, "Elements and Ephemeris of Delaporte Object 1936 CA", Publications of the Observatory of the University of Michigan , Vol.6, No.11 (1937).
 • Grosch, HRJ, Integrációs pálya és a Jupiter nyolcadik műholdjának átlagos elemei , Ph.D. disszertáció, University of Michigan (1942. április).
 • Grosch, HRJ és JE Willis, "Positions of Pluto", Astronomical Journal , Vol.50, No.14 (1942. június), 14-15.
 • Grosch, HRJ, "Ray Tracing on IBM Punched Card Equipment", Journal of the Optical Society of America , Vol.35, 803A (1945).
 • Grosch, HRJ, Bibliography on the Use of IBM Machines in Scientific Research, Statistics and Education , IBM (1945).
 • Grosch, HRJ, "Harmonic Analysis by the Use of Progressive Digitaling", Proceedings of the 1946 Research Forum , IBM (1946).
 • Grosch, HRJ, "The Orbit of the Eighth Satellite of Jupiter", Astronomical Journal , Vol.53, No.180 (1948) (Grosch 1942-es Ph.D. értekezésének sűrített formája).
 • Grosch, HRJ, "Ray Tracing with the IBM Selective Sequence Electronic Calculator", Journal of the Optical Society of America , 39. kötet, 1059A (1949).
 • Grosch, HRJ, "Multiplication of Small Matrices", IBM, New York (1949. június 1.).
 • Grosch, HRJ, (szerk.), Proceedings of the 1948 Scientific Computation Forum , IBM (1950).
 • Grosch, HRJ, "The Use of Optimum Interval Mathematical Tables", Proceedings of the 1948 Scientific Computation Forum , IBM (1950).
 • Grosch, HRJ, "Bibliography on Chebyshev Polynomials and Their Use as Optimum Approximation Functions", Proeceedings of the 1949 Scientific Computation Seminar , IBM (1951).
 • Grosch, HRJ, "A New Level of Education in Celestial Mechanics", Astronomical Journal , Vol.63 (1958).
 • Grosch, HRJ, Computer: Bit Slices of A Life (első kiadás), Third Millenium Books (1991).